Nieuws

Nieuws

Openingstijden kantoor

Aastaande maandag en dinsdag (4 & 5 maart '19) is ons kantoor gesloten vanwege carnaval. Uiteraard zijn wij 24/7 telefonisch bereikbaar op ons vertrouwde telefoonnummer 043 - 347 24 94.
Team Thuiszorg Groot Limburg wenst u een fijne vastelaovend!
 

Dagesteding stopt per 1-1-2019

Thuiszorg Groot Limburg stopt per 1 januari 2019 met de bewegingsgerichte dagbesteding en zal zich meer focussen op de wijkverpleging.
De clienten die gebruik maken van de dagbesteding worden in goed overleg elders ondergebracht. 

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd bezocht vandaag onze organisatie

Vandaag bracht de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een bezoek aan Thuiszorg Groot Limburg.

Met enige trots kunnen wij mededelen dat onze organisatie behoort tot de 5% van organisaties die tijdens het eerste bezoek voldoet aan de randvoorwaarden voor veilige en goede zorg, die vooral zijn gebaseerd op de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg).

Aankondiging vertrek bestuurder R. Walthouwer

Via deze weg wil ik aankondigen dat ik per 31 december 2018 mijn taak als bestuurder van Thuiszorg Groot Limburg zal neerleggen. Ik ben trots op het feit dat ik bestuurder mocht zijn van een thuiszorgorganisatie die de belangen en het welzijn van de cliënt en haar zorgverleners altijd voorop zet. Er wordt goed voor cliënten gezorgd, wat ook door de buitenwereld wordt gezien.

Wij zijn verhuisd!

Afgelopen maand hebben wij hard gewerkt aan de voorbereidingen en uitvoering van de verhuizing. Het pand aan de Bilserbaan hebben we ingeruild voor een mooi kantoor aan de Duitsepoort te Maastricht.
Het pand is ruimer van opzet, moderner en niet onbelangrijk, onze dagbesteding is mee verhuisd naar onze nieuwe locatie.

Ons nieuwe adres is:
Stichting Thuiszorg Groot Limburg
Duitsepoort 13
6221 VA Maastricht
Telefoon: 043-3472494 (24/7 bereikbaar)
Fax: 043-3440271

UITNODIGING 11 juni '18 Multidisciplinaire Casuïstiekbespreking Netwerk Palliatieve Zorg Maastricht-Heuvelland

Uitnodiging
Het Netwerk Palliatieve Zorg Maastricht-Heuvelland beoogt de kwaliteit, kwantiteit en bereikbaarheid van palliatieve zorg in het Heuvelland (gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Meerssen, Gulpen-Wittem, Valkenburg aan de Geul en Vaals) te verbeteren. Dit doel streeft het Netwerk na door het organiseren van tal van activiteiten. In de visie van de participanten van het Netwerk is samenwerking tussen zorgverleners van groot belang om daadwerkelijk te komen tot verbetering van de PZ.
 

PALLIATIEVE ZORG BIJ AVONDGASTEN VAN L1

PALLIATIEVE ZORG BIJ AVONDGASTEN VAN L1
 
Het programma Avondgasten van L1 schenkt komende donderdag 15 maart 2018 aandacht aan het thema Palliatieve zorg - als genezen niet meer mogelijk is.
Onder leiding van presentator Sander Kleikers praten 5 tafelgasten uit de palliatieve zorg in Limburg en Zuidoost Brabant over het belang om tijdig na te denken en te spreken over je wensen en behoeften, als blijkt dat je een ziekte hebt waarvan je niet meer zult genezen. Daarbij zullen zij ook het brede palliatieve zorgpalet over het voetlicht proberen te brengen.

Brochure ‘De wetten zorg en ondersteuning sinds 2015- eenvoudig verteld’

KansPlus, LSR en Ieder(in) hebben de brochure ‘De wetten zorg en ondersteuning sinds 2015- eenvoudig verteld’ onlangs gepubliceerd. In deze brochure wordt in eenvoudige taal informatie en uitleg gegeven over vier wetten: Wet Langdurge Zorg (Wlz), Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) Jeugdwet en Zorgverzekeringswet.

U kunt deze borchure hier downloaden

Symposium 'Palliatieve zorg: Waar gaat het over?' 13 april 2018

Thuiszorg Groot Limburg is een van de sponsoren van het Symposium "Palliatieve zorg: Waar gaat het over?"

Dit symposium vindt plaats op 13 april 2018 in hotel van der Valk Maastricht.

Doelgroep: verpleegkundigen en verzorgenden
Kosten: 60,- euro incl. koffie/thee

Aanmelden voor 16 maart 2018 via https://palliatievezorg.mumc.nl

Klik hier voor de folder en het programma

Woensdag 3 januari 2018 - Alzheimer cafe Maastricht

Alzheimer cafe Maastricht - Woensdag 3 januari 2018

Verschillende ziektebeelden van dementie

Dementie is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen in de hersenen. Er zijn meer dan 50 verschillende ziektes die dementie veroorzaken. Bij de een staan problemen met het geheugen op de voorgrond, bij een ander kan de dementie zich vooral uiten in problemen met taal. Deze avond hoort u meer over de verschillende vormen van dementie en waar u dat in het dagelijks leven aan kunt merken.